Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: Jay's bavarois

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Sharonne
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 904
Dieet: Atkins
Woonplaats: Rotterdam


  Reageer met quote
Ingredienten:

2 pakjes roomkaas
2 1/2 pakje slagroom
half flesje slimpie
18 gram gelatine poeder of 8 a 9 velletjes

Voor de gelei:
2 dl slimpie limonade
4 blaadjes gelatine

Ga als volgt te werk:
Klop de slagroom stijf.
Mix de roomkaas even los (gaat een beetje moeilijk)
Week de gelatine op in koud water en knijp de blaadjes uit.
Verwarm de limonade en los de gelatine hierin op en meng dit hierna door de roomkaas.
Sla dan de slagroom erdoor.

Vet een ronde vorm in en giet het mengsel in het bakblik.

Doe dan de limonade voor de gelei in een pannetje en verwarm deze.
Week de 4 blaadjes gelatine in koud water en knijp deze uit en roer het door de warme limonade.
Even wat laten afkoelen en gooi dit over de rest van de bavarois. Zoadat er straks een mooi geel of rood laagje op komt!

Opstijven in de koelkast en smullen maar!
Sharonne

_________________
It's in the valleys I grow
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: di 02 mrt 2004 14:48    
Vrouw Weeggegevens   Libby
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 11-2-2004
Berichten: 8514
Dieet: Alles met mate


  Reageer met quote
Variatierecept van Mixer op Jay's bavaroise.

Hij is zo lekker, en zo eenvoudig, lijkt wat op de bavarois van Jay .
Maak zelf of laat één van je kinderen, kleinkinderen de sjablone maken een kerstboom of kaars en laat hem of haar het ook bestrooien met cacao!

250 gram mascarpone
1 zakje gelatinepoeder of 6 blaadjes wit
flinke scheut citroensap
vol dopje zoetstof
250 gram geklopte slagroom
wat cacaopoeder in een theezeefje
voor de bodem een dikke pannenkoek, die je al eerder had gemaakt en in de diepvries hebt liggen.

De stijve slagroom geklopt met de zoetstof mengen met de mascarpone, het zakje gelatine poeder (=9 gram) even weken in een vuurvast kommetje met een scheut citroen, en dan in een steelpannetje met water weer oplossen, voorzichtig au bain marie, nooit laten koken dan verliest het zijn kracht, met een spaghettitang het kommetje uit de steelpan halen en door het slagroom met mascarpone spartelen.
Leg de pannenkoekbodem in een springvorm met een doorsnee van 20 cm en strijk het mengsel erover, zo hoog mogelijk dat staat leuk, en dan met het theezeefje besneeuwen met cacao, al dan niet met een sjablone b.v. een ster uitknippen, of een kerstklok of een kaars.
Het oog wil ook wat met kerst! Er kan niks misgaan, even op laten stijven, of invriezen.

Als je mascarpone te kostbaar vindt neem je de roomkaas van de aldi of lidel

Heb je veel visite, neem dan de dubbele hoeveelheid een een grotere bodem en leg die op een platte schaal, het hoeft niet in een springvorm.
Groeten en heel fijne feestdagen!!!!!

P.S Als je het met rode gelatineblaadjes doet en versiert met groene muntblaadjes, dan is het echt een kersttaart.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 28 mrt 2006 11:28    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1