Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: gevulde paaseieren...van leontine!!

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Jadie
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 5-2-2004
Berichten: 1328
Dieet: Atkins
Woonplaats: Hoogvliet


  Reageer met quote
Hoi Hoi,

Hier een recept voor gevulde paaseieren, multifunctioneel te gebruiken.
Het is wel behoorlijk wat werk, maar het resultaat is verbluffend.

De eieren besaan uit drie lagen.

De eerste laag (de kern). Au bain Marie smelt je 30 gram boter. Daardoorheen meng je 45 gram slagroom. Maak het mengsel zeker niet te warm. Hierdoorheen doe je zoetstof ter vervanging van 20 gram suiker, amandel extract en vannille extract (maar een paar druppels). Natuurlijk een snufje zout. Dit geheel giet je in een kopje en laat het in de vriezer hard worden (ongeveer een uur).

De tweede laag. Laat 50 gram boter zachter worden, zeker niet smelten. Hak 50 gram noten fijn, bijvoorbeeld amandelen, walnoten, hazelnoten. Voeg hier een paar druppels zoetstof aan toe en smaakversterkers die je zelf lekker vind. Het geheel smeer je uit over een stuk aluminium folie niet dikker dan ?¨?¨n mm dik. Dit plaats je in de koelkast of in de vriezer voor een half uur.

De derde laag.
80 gram boter
80 gram roomkaas
flinke eetlepel ammandelpasta (maar hoeft niet)
30 gram gemalen noten (walnoot amandel of hazelnoot)

De boter en de roomkaas smelt je au bain marie. Hierbij voeg je een eetlepel cacao en eventueel de amandelpasta en alles wat je lekker vind. Cacao kaneel, koekkruiden etc. Gewoon even proeven totdat het de juiste smaak heeft.Ook dit mengsel smeer je uit over aluminium folie ongeveer 1.5 mm dik. Over deze laag strooi je de gemalen noten uit.

Terug naar laag 1. Het mengsel in het kopje is nu bevroren. Met een appelboor boor je er staafjes uit van ongeveer 2 cm lengte, met je duim eruit duwen. Zorg dat de omgeving en je handen niet te warm zijn. Je moet er voor zorgen dat de staafjes zo koud mogelijk blijven, plaats desnood de helft weer terug in de vriezer.

Laag twee. Haal de plaat alu folie uit de vriezer en snij er repen van. Door de alu er achter weg te trekken gaat dit vrij makkelijk. Boetseer deze laag over de bevroren staafjes heen, zodat het staafje helemaal ingesloten zit en er geen naden zichtbaar zijn. Nogmaals alles moet goed koud blijven.

Met de derde laag doe je hetzelfde. OOk weer repen snijden. De repen om de tweede laag heen boetseren met de noten kant naar binnen. Het geheel krijgt de vorm van een klein ei. Je kan ze nu door de cocos rollen of iets anders wat je lekker vind.

Plaats ze nu weer terug in de vriezer. De avond voordat je ze wil gebruiken (zo laat mogelijk) haal je ze uit de vriezer en plaat je ze in de ijskast. Een uur voordat je ze wil eten uit de ijskast halen maar wel koel wegzetten.

Als het goed is is het centrum gesmolten (net als een ferero rocher) en is de buitenste laag knapperig door de noten.

Het geheel is ook heel goed bevroren te eten, dan is het een lux ijstoetje. De bevroren kern (laag 1) is ook heel erg lekker om in je mond te stoppen als het eenmaal bevroren is.

aantal kh 4.25 maar daar moet je nog wel de kh van bijtellen van de noten. Deel het aantal kh door het aantal eieren en je weet hoeveel kh een ei bevat.

TIP
gebruik voor de buitenste laag van het eitje iets met cacaoboter ipv gewone!! Dat is gewoon een soort boter (Verder geen zoete of chocosmaak) maar dan wel KEIHARD: dat maakt je chocoreep ook stevig!!!!

Allee moeilijk om de rest heen te boetseren als het koud is, maar lauw kan natuurlijk welo, of de rest heel erg bevriezen en dan heel even in het warme mengsel met cacaoboter dopen...?


Ohja: Cacaoboter is NIET een soort zoete boter, dus!!! Is te koop bij Van der Pigge in Haarlem, en vast ook wel bij andere van die aparte kruiden ende droogerijen winkeltjes. Mocht je die niet weten te vinden, bel dan eens naar een chocolaterie of zo, die kunnen je misschien verder helpen.

_________________
Je kan beter een blauwtje lopen,dan een groentje blijven!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: do 04 mrt 2004 17:51    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1