Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: asperges met zalmroom en tuinkers

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Asperges met zalmroom en tuinkers

voorgerecht, 4 personen
?· 500 g witte asperges
?· 1/2 theelepel suiker
?· 1 stukje foelie
?· 200 g gerookte zalm
?· 125 ml zure room
?· 1-2 eetlepels citroensap
?· versgemalen witte peper
?· 1 doosje tuinkers

?· staafmixer of keukenmachine

Bereiden
Asperges dik schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden. In aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook brengen met aspergeschillen en -uiteinden, suiker, foelie en 1 tl zout. Asperges erin zetten (of leggen) en water weer aan de kook brengen. Na 5 min. vuur uitdraaien en deksel op pan leggen. Asperges in 10-15 min. gaar laten worden. Intussen 4 brede repen van zalm snijden. Rest van zalm klein snijden en met zure room in keukenmachine of met staafmixer pureren. Zalmroom op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en in 4 porties verdelen. Om midden van elk bundeltje asperges reep zalm wikkelen. Bundeltjes over vier borden verdelen en zalmroom ernaast scheppen. Tuinkers losknippen en over asperges strooien. Warm of op kamertemperatuur serveren.

Bevat per eenpersoonsportie
energie 185 kCal - eiwit 15 g
vet 12 g - koolhydraten 6 g

Bron
AllerHande 05 2004
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: do 01 apr 2004 12:53    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1